De omgeving

Mooi groen en rustig Borne

Houdt u van rust, natuur, cultuur en ontspanning tijdens uw vakantie met rolstoel? In Borne voelt u zich bij Drempelloos op Vakantie dan absoluut thuis.

Pluspunten van Borne

  • kleinschalig
  • zwembad
  • restaurants
  • filmhuis
  • zelfstandige winkels
  • tastbare historie/oude gebouwen
  • groene omgeving

Allemaal redenen waarom de echte liefhebbers van het goede leven Borne een ideale vakantieplek vinden. Ontdek nu zelf waarom.

Proef de historie in monumenten van Borne

Borne in Overijssel komt in de geschieden van Nederland voor het eerst officieel voor in 1206, in enkele oude documenten. Waarschijnlijk is het dorp echter ouder. Het beschermde dorpsgezicht van Oud-Borne geeft u vast een weemoedige herinnering aan vroeger. Hier vindt u dit verleden nog heel duidelijk terug in monumenten als de Klopjeswoningen, het Bussemakerhuis, de Synagoge en de Oude Kerk – stille getuigen van een rijke geschiedenis.

Charme van Borne: kleinschalig

Waar Borne het meest om bekend staat? Dat het kleinschalig is gebleven, ondanks de groei in nieuwe woonwijken. Deze charme trekt jaarlijkse duizenden mensen naar het dorp en zorgt voor een ontspannen karakter. Dat geldt zowel voor het centrum als daarbuiten.

Natuur rondom Borne

Eropuit de natuur in, dat wordt een feestje in en om Borne. Voor de deur van uw vakantiewoning ligt al een prachtig park. En binnen een aantal minuten lopen bent u zo in de bosrijke omgeving van bijvoorbeeld kasteel Twickel of Azelo.

Rust en ruimte van Twente, landgoed van Nederland

Ook verderop in Twente vindt u volop rust en groene ontspanning in het boerenland. De mensen, de heerlijke Bourgondische maaltijden met streekproducten – overal proeft u het. En de rijke omgeving nodigt u uit om er volop van te genieten. Van bossen met kabbelende beekjes, watermolens en meanderende rivieren tot glooiende heuvels. Van gezellig gastvrije restaurants tot schattige theehuisjes. Ontdek meer via Beleef Twente. Boek nu uw heerlijkste aangepaste vakantie.